Auvergne: Gorges van de Allier 

wandeltocht: 675,- per persoon op basis van 2-persoonskamer
8 dagen / 7 nachten
7 x diner, 7 x ontbijt
routes, ingetekende kaarten
bagagevervoer
treinreis Langogne-Langeac 
wandeldagen: 6
etappes: 12 -22 km
reliëf: matig/veel
hoogteverschil: 300 – 600 m.
accommodaties: gastvrije, soms eenvoudige, hotelletjes

Prachtige wandeltocht langs en boven de Allier 
Hoogteverschillen per dag zo’n 300 tot 600 meter. De hele tocht staat in het teken van de Allier. De rivier trekt een streep door de Gorges, en als een zilveren lint kronkelt hij ver beneden u.

’s Avonds en ’s ochtends is hij dichterbij: u overnacht in  streekeigen 1- en 2 sterren hotelletjes in het dal. De Nederlandse routebeschrijving voert u door slaperige gehuchten halverwege de hellingen en intieme dorpen aan de oever van de Allier. Rust, stilte, met hier en daar een boer die voortploegt. Neem een verrekijker mee, want er zijn veel vogels: van kerkuil tot zwarte specht!

programma van dag tot dag

dag 1 Aankomst voor het diner in het hotel te Langeac.

dag 2:  Langeac – Chanteuges, 17 km, ca. 4,5 uur
Kennismaking met de Allier. Via ongeasfalteerde paden door velden, over bruggetjes en door slaperige dorpen. Mooi uitzicht over de vallei van de Desges. In het sfeervolle hotel in Chanteuges wordt met het diner op u gewacht.

dag 3: Chanteuges – Saugues, 24 km, ca. 6 uur
Geniet vandaag van het uitzicht op de N.D.-d’Estours, de gorges van de Seuge, de toppen van de Margeride en de bergen Mouchet en Chauvet. Ook door het schaduwrijke Foret de Pourcheresse en over balkon boven de Allier.
Na de waterval van Luchadou bereikt u het hotel in Saugues waar u wordt onthaald op een lekker dinertje.

dag 4: Saugues – St. Privat d’Allier, 19 km, ca. 5 uur
U volgt grotendeels de PR 170, aangegeven met gele markering. Onderweg ontdekt u het kasteel van la Beaume, Alleyras en Vabres. En natuurlijk ook weer de Allier.  Chambres d’hotes en diner in St. Privat d’Allier